Μαρτυρίες γυναικών κρατουμένων

19Μαρ.09

Από την ιστοσελία http://www.keli.gr

Δεν ανέχομαι να με εξευτελίζουν

Στην απομόνωση μας υποβάλλουν σε άλλο βασανιστήριο. Απαιτούν να κάνουμε 8 κενώσεις τις οποίες αν δεν συμπληρώσουμε θα κρατηθούμε περισσότερες μέρες. Έτσι, έμμεσα, μας υποχρεώνουν να παίρνουμε καθαρτικά, κάτι που είναι ακόμα πιο βασανιστικό. Προσωπικά μία από τις φορές που έκανα χρήση καθαρτικού έφτασα σε σημείο να πονάω υπερβολικά, να βγάζω αίμα και να πρηστεί ο πρωκτός μου. Υπάρχει μόνο μία τουαλέτα, η οποία είναι κοινή για όλες τις κρατούμενες που βρίσκονται στην απομόνωση, με αποτέλεσμα αν η μία πάσχει από κάποιο μεταδοτικό νόσημα αυτό να μεταδοθεί και στις υπόλοιπες (…)
Όταν χτυπάμε το κουδούνι για να πάμε στην τουαλέτα καθυστερεί πολύ να ανοίξει το κελί και αρκετές φορές εφόσον έχουμε κάνει χρήση καθαρτικού δεν προλαβαίνουμε να πάμε στην τουαλέτα και όταν έρχεται η υπάλληλος είναι πλέον αργά. Επιπλέον δεν φτάνουν τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός της κολπικής έρευνας, της απομόνωσης και του καθαρτικού, έρχεται να προστεθεί και ο προσβλητικός τρόπος που μιλάνε κάποιοι υπάλληλοι.
Το 2005 που εισήλθα στον Κορυδαλλό ήμουν ένα κορίτσι 20 χρονών και νόμιζα ότι όλες αυτές οι προσβλητικές και εξευτελιστικές έρευνες και διαδικασίες, όπως γδύσου, σκύψε, βήξε και άνοιξε τα πόδια να σου κάνουμε κολπική πέρασε στην απομόνωση, πάρε καθαρτικό, πήγαινε στην τουαλέτα και μην τραβήξεις το καζανάκι όταν ενεργηθείς αν δεν μου το πεις για να το εξακριβώσω, ήταν κάτι το υποχρεωτικό από το νόμο αφού κανείς δεν μου είχε μιλήσει για τα δικαιώματά μου. Με το πέρασμα όμως των χρόνων έμαθα ποια είναι τα δικαιώματά μου.
Δεν ανέχομαι πλέον να εξευτελίζουν την προσωπικότητά μου, να καταπατούν τα δικαιώματά μου και να μου φέρονται απαξιωτικά σαν να είμαι σκουπίδι μόνο και μόνο επειδή είμαι τοξικομανής. Είμαι άνθρωπος, είναι την οποία ίσως να μην γνωρίζουν καν. Με την συμπεριφορά τους δεν με σωφρονίζουν αλλά με εξαγριώνουν και με κάνουν νιώθω μίσος και απέχθεια για αυτούς. Διεκδικώ πλέον τα νόμιμα δικαιώματά μου (…)

Κ.Χ, 23 ετών

Το ρεπερτόριο των δεσμοφυλάκων

Η δεσμοφύλακας με υποχρεώνει να βγάλω όλα μου τα ρούχα, με βάζει να σκύψω, ν’ ανοίξω τους γλουτούς, να βήξω και παρατηρεί τον πρωκτό μου. Πολλές φορές βρίσκει ευκαιρία να παρατηρήσει γυμνό σώμα και με κοιτάει καλά καλά, μου φέρεται προσβλητικά, ειρωνικά…
Μετά μου δίνουν άλλα ρούχα, από την αποθήκη τους, παράτερα και εξευτελιστικά, μου παίρνουν το σουτιέν γιατί, λέει, «απαγορεύεται» να το φοράω στην απομόνωση γιατί λέει, δήθεν μπορεί να…αυτοκτονήσω μ’ αυτό, μου δίνουν παπούτσια μεγαλύτερο μέγεθος απ’ το δικό μου και περπατάω σαν παλιάτσος και με οδηγούν στο φαρμακείο. Εκεί, με βάζουν να καθίσω σε γυναικολογική καρέκλα και η δεσμοφύλακας βάζει το δάχτυλό της στο αιδοίο μου μέσα στον κόλπο. Στην συνέχεια υποχρεούμαι να ουρήσω μπροστά στην δεσμοφύλακα για να κάνουν το ναρκωτέστ.
Τα ειρωνικά σχόλια και τα σόκιν «αστειάκια» των δεσμοφυλάκων δεν λείπουν από το «ρεπερτόριό» τους (…)
Στην απομόνωση με έκλεισαν σε κελί όπου έπρεπε να χτυπάω το κουδούνι για να’ ρθει η δεσμοφύλακας να μου ανοίξει να πάω στην τουαλέτα που είναι κοινή για όλες τις κρατούμενες στον χώρο αυτόν και παρακολουθούμενη από κάμερα.
Την ώρα της αφόδευσης σε παρακολουθεί η δεσμοφύλακας από την κάμερα κι όταν δει τα περιττώματά σου τότε της ζητάς την άδεια να τραβήξεις καζανάκι.
Μου έχει συμβεί να μη μου ανοίγει η δεσμοφύλακας την πόρτα του κελιού για να πάω στην τουαλέτα και αναγκαζόμουν να ουρώ σε πλαστικό μπουκάλι νερού και αργότερα να έχω πρόβλημα με το έντερό μου από την συγκράτηση των κοπράνων. Στο τέλος, έφτασα στο σημείο να κλωτσάω την πόρτα του κελιού για να μου ανοίξει, να μου φέρεται προκλητικά και υποτιμητικά.
Όταν λοιπόν, αποφασίσουν οι ασύδοτοι βασανιστές μας να μας βγάλουν από την απομόνωση πρέπει να περάσουμε το ίδιο μαρτύριο της σωματικής έρευνας και της κολπικής εισβολής. Αυτό το ίδιο μαρτύριο της έρευνας μπορεί ανά πάσα στιγμή να μου το κάνουν και στο θάλαμο, όπου μένω, όταν υπάρχει υπόνοια για ύπαρξη απαγορευμένων ουσιών. Μπαίνουν μέσα στο θάλαμο, μας ξυπνάνε, μας κάνουν σωματική και κολπική έρευνα, μας βγάζουν έξω από τον θάλαμο και ανακατεύουν όλα μας τα πράγματα πετώντας τα κάτω. Μετά χάνουμε πράγματα μας γιατί τα πετάνε ή τα παίρνουν και πρέπει να τακτοποιήσουμε ολόκληρο το θάλαμο για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε…

Κ.Γ. 41 χρονών

Σαν σκουπίδι

(…) Με μειώνουνε και νιώθω κατώτερη γιατί με αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδι, φοβάμαι μην κολλήσω καμία αρρώστια από τον διαστολέα. Καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματά μου και ψυχολογικά εγώ δεν νιώθω καλά. Πολλοί υπάλληλοι, μου έχουν συμπεριφερθεί σαν ζώο και όχι σαν άνθρωπο. Λοιπόν, ως πότε θα ανέχομαι όλα αυτά;

Μ.Κ. 25 χρονών

Τότε ντρεπόμουν, σήμερα αντιστέκομαι

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που μεταφέρθηκα στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού. Ήταν η πρώτη μου φορά που έμπαινα στην φυλακή. Δεν γνώριζα τίποτα εκτός το ότι έπρεπε να ερευνηθούν τα ρούχα μου και να μου γίνει σωματική έρευνα όπως στα μαλλιά μου, στο στόμα μου, στα αυτιά μου, στη μύτη μου, στο στήθος μου και να ανεβάσω τα χέρια μου ψηλά να δουν τις μασχάλες μου. (…)
Φώναξαν κάποια να μου φέρει ένα εσώρουχο, κάλτσες, παντόφλες και ρούχα της υπηρεσίας. Μέχρι να έρθει εκείνη με τα ρούχα, με έβαλε να βγάλω και τα εσώρουχά μου. Ντρεπόμουν τόσο πολύ που βρέθηκα σε αυτή τη θέση αναγκαστικά. Κρύωνα πάρα πολύ, ενώ εκείνη δεν νοιαζόταν καθόλου και εγώ είχα νευριάσει υπερβολικά.
Άλλαξε γάντια και άρχισε να μου ψάχνει τα μαλλιά, μετά μέσα στο στόμα μου να δει αν φοράω μασέλα, με ερεύνησε στα αυτιά, τη μύτη, στο στήθος και τις μασχάλες μου με ένα πολύ υποτιμητικό τρόπο. Μετά μου είπε: «Γύρνα, σκύψε, άνοιξε τους γλουτούς σου και βήξε δυνατά 2-3 φορές», που κάθε βήξιμο για μένα ήταν ένα δάκρυ. Ένα μεγάλο γιατί να θίγεται η αξιοπρέπειά μου και ακόμα δεν ήξερα τι με περιμένει. Μέχρι τα ρούχα της υπηρεσίας να έρθουν ήμουν ολόγυμνη στο δωμάτιο της έρευνας με ανοιχτό παράθυρο στο κρύο. Μου έφεραν κάτι πατσαβούρια για ρούχα να φορέσω. Ζήτησα μία σερβιέτα γιατί σιχαινόμουν το εσώρουχό τους. Στην αρχή έλεγαν ότι δεν υπάρχει, αλλά εγώ επέμενα μέχρι να μου δώσουν. Τα φόρεσα και την ακολούθησα στο φαρμακείο, όπου εκεί με έβαλαν να κάνω την εξευτελιστική έρευνα της κολπικής από μία υπάλληλο που νόμιζα ότι ήταν νοσοκόμα. Εγώ αντιδρούσα για την κολπική έρευνα και εκείνοι μου την επιβάλανε. Μετά από την κολπική έρευνα με κατέβασαν στην απομόνωση σε ένα μικρό κελί που ήταν ήδη εκεί μέσα έξι άτομα, με μένα εφτά που κανονικά χωράει τρία άτομα το πολύ. Μου έδωσαν ένα στρώμα μέσα στη βρώμα, ένα σεντόνι και δυο κουβέρτες της φυλακής που βρώμαγαν. Μα που να χωρούσαν αφού ήταν ήδη γεμάτο το κελί της απομόνωσης και αναγκαστικά κοιμόμασταν η μία πάνω στην άλλη. Το επόμενο πρωί μου έδωσαν 4 καθαρτικά, γιατί αν δεν έκανα τουλάχιστον 8 κενώσεις μου έλεγαν ότι δεν θα βγω, στις 3 νύχτες και 1 μέρα.
Οι συνθήκες κάτω στην απομόνωση ήταν απάνθρωπες. Ένα στρώμα. Κυριολεκτικά κοιμόμαστε στο πάτωμα, χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό. Η τουαλέτα που χρησιμοποιούσαμε ήταν κοινή για όλες. Πολλές φορές θέλαμε να ενεργηθούμε και δεν υπήρχε υπάλληλος να μας ανοίξει και κρατιόμασταν με το ζόρι μέχρι να έρθει να μας ξεκλειδώσει την πόρτα. Θυμάμαι μία μέρα μια κοπέλα αναγκάστηκε να ενεργηθεί σε μπωλ φαγητού, γιατί δεν υπήρχε υπάλληλος να της ανοίξει και ύστερα την εξευτέλιζε και από πάνω μπροστά μας.
Βγαίνοντας από την απομόνωση έπρεπε να υποστώ σωματικό έλεγχο και κολπική έρευνα, αλλιώς θα με ξανακατέβαζαν κάτω. Ήταν η δεύτερη φορά που μου έκαναν αυτή την εξευτελιστική έρευνα ή αλλιώς κολπική έρευνα που θίγει την αξιοπρέπειά μου.
Πάλι καλά που μας αφήνουν να πάρουμε τηλέφωνο κανέναν άνθρωπό μας, να μας δώσει δύναμη, κουράγιο και υπομονή.

Κ.Χ. 25 χρονών

Γυμνή μπροστά στη δεσμοφύλακα

(…) Μία υπάλληλος, με αυστηρό ύφος και στυλ με διέταξε να γδυθώ για να με ερευνήσει. Γυμνή μπροστά της, σχεδόν εκτελούσα τις διαταγές της. Δέχτηκα να βγάλω τα ρούχα μου, τα οποία μαζί με όλα τα υπάρχοντά μου ή θα πηγαίνανε αποθήκη ή πλυντήριο. Όταν όμως άρχισε να ζητάει περισσότερα, όπως σκύψε, άνοιξε τα πόδια, γλουτούς, βήξε, σήκωσε στήθος να δω τα αυτιά σου, βγάλε τα σκουλαρίκια σου όλα (τυγχάνει να έχω αρκετά σε διάφορα σημεία του σώματός μου), φύσα τη μύτη σου, λύσε τα μαλλιά σου, πρέπει να σε ερευνήσω καλά, εγώ άρχισα να φωνάζω και να αρνούμαι. Αφού τελείωσε η ξεφτιλιστική έρευνα, περίμενα την κρατούμενη που δουλεύει στην αποθήκη της κοινωνικής υπηρεσίας της φυλακής (ανύπαρκτη) να μου βρει ρουχισμό. (…)

Θ.Π. 33 χρονών

Άρχισα να χάνω τα λογικά μου

Με υποχρέωσαν να κάτσω σε μία γυναικολογική καρέκλα και να ανοίξω τα πόδια μου, αφημένη στα χέρια τους, να μου βάζουν δυο ολόκληρα δάχτυλα στον κόλπο μου και να τα πιέζουν κάτω προς τον πρωκτό για να μου κάνουν και πρωκτικό έλεγχο, χωρίς να έχω δώσει καμία αφορμή ότι μπορεί να κατείχα κάποια ναρκωτική ουσία πάνω μου και ενώ τους έλεγα ότι πονάω, οι απαντήσεις τους ήταν χυδαίες (…)
Αργότερα με κατέβασαν στη λεγόμενη απομόνωση. Και ενώ ήμουν ακόμα με στερητικά λόγω των ουσιών που έπαιρνα έξω, χωρίς να με εξετάσουν με βάλανε να σηκώσω ένα στρώμα μόνη μου και να το μεταφέρω μέσα σε ένα κελί, όπου μου είπαν ότι παρ’ όλα τα παθολογικά μου προβλήματα που είχα επίσης (στο στομάχι και στην καρδιά) και τους τα είχα αναφέρει. Βεβαίως δίχως καμία ανταπόκριση, μου είπαν ότι πρέπει να κάτσω το λιγότερο έξι μέρες εκεί κάτω, κάνοντας παραπάνω από 8 κενώσεις και έτσι αναγκαστικά και πάλι έπρεπε να πάρω ειδικά χάπια (Durkolax) με τα οποία να μπορέσω να πάω τόσες φορές τουαλέτα.
Με βάλανε τέλος πάντων σε ένα κελί και για καλή μου τύχη είχα ένα άτομο μαζί μου, που πραγματικά και χωρίς υπερβολές αυτό το άτομο έσωσε την ζωή μου στην κυριολεξία. Αυτός ήταν και ο άγγελος της ζωής μου, έτσι την ονόμασα, και ονομάζεται Κατερίνα. Το λέω αυτό γιατί από τη στιγμή που με βάλανε εκεί στην ειδική λεγόμενη απομόνωση, άρχισα να χάνω τα λογικά μου, με τα στερητικά που έβγαζα πράγματα της φαντασίας μου, ζητώντας πράγματα και άτομα που δεν υπήρχαν εκεί, κάνοντας εμετούς, χωρίς βέβαια καμία βοήθεια από την υπάλληλο που υποτίθεται ότι είναι έξω και μας προσέχει. Πάθαινα αναρροφήσεις και είχα μία Κατερίνα άγνωστη για μένα να με γυρνάει στα πλάγια, να μαζεύει τους εμετούς μου και γενικά 4 μέρες που την κράτησαν απομόνωση μαζί μου, γιατί είχε κάνει περισσότερες κενώσεις από μένα.
Χ.Π 30 χρονών
http://www.epohi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2377&Itemid=1

Advertisements


4 Responses to “Μαρτυρίες γυναικών κρατουμένων”

 1. 1 ΝΙΚΟΣ

  ΝΤΡΟΠΗ !!! ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ) Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
  α)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟ 2009 ?
  β)ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ?
  γ)ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ή ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ?
  ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΑΝ)

 2. Η Σιλένα και η Παναγιώτα σας παρουσιάζουν τη γνωσιακή συμπεριφορική μέθοδο του σταματήματος της σκέψης (thought stopping)

  ΣΙΛΕΝΑ

  Παναγιώτα μου είμαι πολύ συγκινημένη που θα μας δοθεί σήμερα η ευκαιρία να δοκιμάσουμε πάνω σε ένα θεραπευόμενο τη γνωσιακή συμπεριφορική μέθοδο του σταματήματος της σκέψης (thought stopping)που μας έμαθαν οι επόπτες μας.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  Και εγώ Σιλένα μου. Χτυπάει η καρδιά μου. Θα πετύχουμε?

  ΣΙΛΕΝΑ

  Γιατί φοβάσαι? Δεν έχεις λόγο να φοβηθείς. Ακόμα και αν δεν πετύχουμε, θα ρίξουμε το φταίξιμο στο βλάκα τον πελάτη μας. Θα τον βάλουμε να γράψεις τις αρνητικές σκέψεις του σε ένα χαρτί.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  Σωστά λες Σιλένα μου. Υπάρχει η στάνταρντ ερώτηση που μας έμαθε ο επόπτης μας να κάνουμε στον πελάτη μας «πως αισθάνεσαι που δεν πέτυχε η μέθοδος του σταματήματος της σκέψης?». Ποιος πελάτης μας περιμένει?

  ΣΙΛΕΝΑ

  Είναι ο Ηλίας που περιμένει στον προθάλαμο και διαβάζει περιοδικά. Ηλία έλα μέσα!

  ΗΛΙΑΣ

  Καλημέρα σας!

  ΣΙΛΕΝΑ

  Μη ντρέπεσαι. Να μας μιλήσεις με ειλικρίνεια. Τι σε απασχολεί? Τι σε βασανίζει? Από τι θα ήθελες να απαλλαγείς με την γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία? Σε τι θέλεις να δοκιμάσουμε τη μέθοδο του σταματήματος της σκέψης?

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  Η Γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία είναι παγκοσμίως κλινικά καταξιωμένη σαν την καλύτερη μέθοδο θεραπείας, και εγώ και η Σιλένα έχουμε εκπαιδευτεί από άξιους επόπτες, τους οποίους αναγνωρίζει ένα Ινστιτούτο στην Ευρώπη.

  ΗΛΙΑΣ

  Να, είναι κάτι που με κάνει και ντρέπομαι. Θέλω να βρώ μια θεραπεύτρια και να της δώσω ένα χρηματικό ποσό ή ένα ακριβό ρολόγι Rolex σαν εγγύηση ότι δεν θα διακόψω πρόωρα τη θεραπεία.

  ΣΙΛΕΝΑ

  Μα κάνεις θεραπεία?

  ΗΛΙΑΣ

  Όχι, έκανα παλιά και σταμάτησα.

  ΣΙΛΕΝΑ

  Αρχίζουμε, διώξε όλες τις σκέψεις από το μυαλό σου. Σκέψου μόνο το ρολόγι Rolex.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  Ποιά εικόνα γυναίκας σου έρχεται στο μυαλό σου?

  ΗΛΙΑΣ

  Της Σιλένας.

  ΣΙΛΕΝΑ

  Διώξε την εικόνα της Σιλένας από το μυαλό σου. Σταμάτα να τη σκέπτεσαι.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  Τι σκέπτεσαι τώρα?

  ΗΛΙΑΣ

  Το Rolex.

  ΣΙΛΕΝΑ

  Σκέψου τώρα πόσο κοστίζει το συγκεκριμένο ρολόι Rolex.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  Τι σου έρχεται στο μυαλό?

  ΗΛΙΑΣ

  3.000 Ευρώ.

  ΣΙΛΕΝΑ

  Αυτά πρέπει να διαχειριστείς με τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία. Σκέψου τώρα, αν κάθε συνεδρία της γνωσιακής θεραπείας κοστίζει 60 Ευρώ, πόσες συνεδρίες θα μπορούσες να κάνεις με αυτά τα λεφτά?

  ΗΛΙΑΣ

  Πενήντα.

  ΣΙΛΕΝΑ

  Σκέψου τώρα, αν ξόδευες σε κάθε εβδομαδιαία συνεδρία 60 Ευρώ, πόσο διάστημα θεραπείας θα έκανες?

  ΗΛΙΑΣ

  Ένα χρόνο.

  ΣΙΛΕΝΑ

  Είδες λοιπόν, ότι το πρόβλημα με τη σκέψη από την οποία θέλεις να απαλλαγείς λύνεται τόσο εύκολα με ένα έτος γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία.

  ΗΛΙΑΣ

  Δεν το είχα σκεφτεί.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  Γι’ αυτό είναι τόσο καλή η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία. Γιατί δίνει λύσεις σε απλά προβλήματα.

  ΗΛΙΑΣ

  Και τελειώσαμε? Δεν έχει τίποτα άλλο να κάνω?

  ΣΙΛΕΝΑ

  Θα υπογράψεις μια συναλλαγματική 3.000 την οποία θα κρατήσω εγώ και θα σου τη δώσω όταν θα έχεις κάνει ένα χρόνο ή 50 συνεδρίες γνωσιακή θεραπεία.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
  ΄
  Είναι πολύ απλό. Θα έρχεσαι μια φορά τη βδομάδα και θα μας φέρνεις συμπληρωμένο ένα ημερολόγιο δυσλειτουργικών σκέψεων που θα έχεις κάνει όλη τη βδομάδα.

  ΗΛΙΑΣ

  Και τι θα το κάνουμε αυτό το ημερολόγιο?

  ΣΙΛΕΝΑ

  Θα το συζητάμε. Έλα υπόγραψε εδώ.

  ΗΛΙΑΣ (υπογράφει τη συναλλαγματική)

  ΣΙΛΕΝΑ

  Μπράβο σου, έκανες ένα σημαντικό βήμα στη γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία. Δέσμευσες τον εαυτό σου. Τώρα αποκλείεται να σε βασσνίσει άλλο αυτή η έμμονη ιδέα που είχες.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  Πες μου τώρα πως αισθάνεσαι.

  ΗΛΙΑΣ

  Δεν καταλαβαίνω τι έκανα. Αισθάνομαι σαν βλάκας.

  ΣΙΛΕΝΑ

  Αυτή είναι η πυρηνική σου πεποίθηση «είμαι ένας βλάκας». Αυτή θα πρέπει να θεραπεύσουμε.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  Σου έρχεται εκείνη η εικόνα που είχες παλιά, η ανάγκη σου να καταβάλεις χρηματική εγγύηση?

  ΗΛΙΑΣ

  Όχι, μου έχει φύγει.

  ΣΙΛΕΝΑ

  Συγχαρητήρια. Έχεις κάνει ήδη πρόοδο. Στη συνέχεια της θεραπείας θα εξετάσουμε και τις άλλες αρνητικές σκέψεις που έχεις, καθώς και τις κεντρικές πεποιθήσεις σου.

  ΗΛΙΑΣ

  Τι είναι οι αρνητικές σκέψεις?

  ΣΙΛΕΝΑ

  Μία αρνητική σκέψη είναι για παράδειγμα η προσωποποίηση. Νιώθεις ότι σε εξαπάτησαν.

  ΗΛΙΑΣ

  Κατάλαβα.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  Εντάξει λοιπόν. Τελειώσαμε για σήμερα. Θα ξαναβρεθούμε την επόμενη Πέμπτη στις δύο η ώρα. Εντάξει?

  ΗΛΙΑΣ

  Εντάξει. Ευχαριστώ πολύ. Γειά σας.

  ΣΙΛΕΝΑ

  Παναγιώτα, θα ήθελες την επόμενη φορά να δοκιμάσουμε να κάνουμε την εναλλαγή ρόλων °role playing ° που είναι μια εξίσου δυνατή και αποτελεσματική τεχνική της γνωσιακής θεραπείας?

  ΑΥΛΑΙΑ

 3. Νομίζετε πως μας ξεδοντιάσατε κύριε Παπανδρέου εμάς τους διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών που μας φορολογήσατε το επίδομα εξωτερικού; Λάθος, μας περισσεύει ακόμα και από αυτό μοιράζουμε και το 8% στους συναδέλφους μας που υπηρετούν στο εσωτερικό!

  Είναι γνωστό ότι μας ζηλεύουν όλοι, και ακόμα και εσείς μας ζηλεύετε κύριε Πρωθυπουργέ.

  Είμαστε ο αγαπημένος κλάδος δημοσίων υπαλλήλων όταν Υπουργός Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη.

  Η δύναμή μας φαίνεται στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το απόλυτό μας όπλο, το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Απαγορεύουμε στους κρινόμενους υπαλλήλους να ασκήσουν το δικαίωμα ακροάσεως, που τους καθιερώνει σαν δικαίωμα το Σύνταγμα. Κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να μας αντιμιλήσει, ούτε καν εσείς κύριε Παπανδρέου.

  Ακόμα και σε όσες φορές εκβιαστήκαμε, κατά τρόπο ανήθικο, να εφαρμόσουμε τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, που δικαίωναν υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών, πάλι τους δείξαμε ότι έκαναν μια τρύπα στο νερό. Συνεδριάσαμε και πήραμε ομόφωνες – πάντοτε ομόφωνες – αποφάσεις με τις οποίες «εφαρμόσαμε» την επιταγή του Συμβουλίου Επικρατείας, για «νέα νόμιμη κρίση» και επαναλάβαμε την ίδια, την παλιά, την ακυρωμένη απόφασή μας, με το ίδιο ακυρωμένο περιεχόμενο αλλά με νέα ημερομηνία.

  Η ίδια η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μας είχε συγχαρεί για την ευφυϊα μας, στον αποτελεσματικό αυτό τρόπο εξουδετέρωσης των εστιών αμφισβήτησης της παντοδυναμίας μας. Καταδικάζαμε τον αδικημένο υπάλληλο, να κάνει συνεχείς προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια, να κάνει συλλογές ακυρωτικών αποφάσεων, τις οποίες χειριζόμαστε κατάλληλα, ώστε να μην δικαιωθεί -ουσιαστικά – ποτέ όσο θα βρίσκεται στη ζωή, ώστε να μην αμφισβητηθεί ποτέ το μεγαλείο των Ελλήνων Διπλωματών.

  Κάποτε παρατηρήθηκαν λυπηρά φαινόμενα έκδοσης μη ομόφωνων αποφάσεων όταν μετείχαν και μάλιστα προέδρευαν στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (όχι ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους στο Υπουργείο Εξωτερικών). Έτυχε να διαμαρτυρηθεί ο Πρόεδρος, που υποστήριζε ανεπίτρεπτα ότι αδικούμε τον κρινόμενο υπάλληλο, διέκοψε τη συνεδρίαση και απομακρύνθηκε κρατώντας το φάκελο του κρινόμενου υπαλλήλου. Η υπόθεση αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία. Ο αναπληρωτής του Προέδρου κάλεσε σε άλλη συνεδρίαση τα μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κατά την οποία το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο όμόφωνα έκοψε τον υπάλληλο στις προαγωγές, παρά την ύπαρξη ακυρωτικής απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που τον δικαίωνε.

  Κύριε Παπανδρέου, η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη που αισθάνθηκε τις ανησυχίες μας, μας έδωσε την άδεια να διαμορφώσουμε ένα νέο Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, στο οποίο δεν θα προέδρευε πλέον κανένας «εξωτικός» Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τη θέση αυτή επιφυλάξαμε σε ένα συνταξιούχο Πρέσβη, που έγινε με τον νόμο που ψηφίστηκε το 2007, ο μόνιμος πλέον Πρόεδρος του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Γενικός Γράμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών είπε «το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο επιστρέφει στους φυσικούς του φορείς, τους διπλωμάτες». Έκτοτε οι αποφάσεις εκδίδονται ανελλιπώς ομόφωνες. Κανένα μέλος του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου δεν διαφωνεί. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων δεν ανοίγει το στόμα του για να διαμαρτυρηθεί, επειδή δεν εφαρμόζουμε το πνεύμα του διατακτικού των ακυρωτικών αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας.

  Τα αποτελέσματα αυτής της αναγνώρισης των παντοδυναμίας των Ελλήνων διπλωματών στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο φαίνοντι από το γεγονός ότι μόνο 130 χώρες έχουν αναγνωρίσει διμερώς τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.

  Και μη νομίσετε κύριε Παπανδρέου ότι μπορείτε να μας υποχρεώσετε να λάβουμε υπόψη το διατακτικό των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας, όσο και αν το θέλετε! Σύμφωνα με τον νέο Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών που ψήφισε η Βουλή στις 10 Μαϊου 2007, οι ομόφωνες αποφάσεις του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι υποχρεωτικές για τον Υπουργό Εξωτερικών. Μπορεί το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο να κρίνει σε μια νύχτα ένα υπάλληλο ως ανεπαρκή και να τον απολύσει, χωρίς να υποχρεώνεται να τον δεχτεί να ακουστούν οι απόψεις του μέσα στο Συμβούλιο. Δεν αναγνωρίζουμε κύριε Παπανδρέου, όπως σας είπαμε, το δικαίωμα ακροάσεως του διοικούμενου, του κρινόμενου υπαλλήλου, όπως καθιερώνεται από το Σύνταγμα. Ας μας ρώταγαν εμάς τους διπλωμάτες προτού φτιάξουν το Σύνταγμα!

  Είμαστε παντοδύναμοι, εμείς οι Έλληλες διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών. Στη συζήτηση του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών στη Βουλή στις 10 Μαϊου 2007, ο σημερινός Υπουργός Δικαιοσύνης, ο κύριος Καστανίδης, επικεφαλής τότε της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, ζητούσε επίμονα το πρακτικό της επεξεργασίας που έγινε από εμάς τους διπλωμάτες που καταλήξαμε στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου περί Οργανισμού του Εξωτερικών, που ήταν για ψήφιση στη Βουλή. Δεν του το δώσαμε. Δεν είχαμε καμία υποχρέωση. Είμαστε διπλωμάτες. Και ο κύριος Καστανίδης ανακοίνωσε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναγκάζεται να αποχωρήσει από τη Βουλή». Και αποχώρησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Σκασίλα μας!

  Σας κάνουμε μια ύστατη έκκληση κύριε Παπανδρέου, αναγνωρίστε την παντοδυναμία των διπλωματών του Υπουργείου Εξωτερικών και καταργήστε τη φορορόγηση του επιδόματος εξωτερικού μας.


 1. 1 Γυναίκες κρατούμενες σε γυναικείες (;) φυλακές – Η ζωή εν τάφω « AikateriniTempeli’s Weblog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: