Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών: Να γίνει το 50%-50%

08Μάι.09

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΒΟΥΛΗΣ 18, Αθήνα,τηλ.210 3231945-6944724373-6944361007
central@corporation-services.gr ΑΘΗΝΑ,8.5.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Είμαστε μια ανάσα πριν την ανακοίνωση των ευρωψηφοδελτίων από το σύνολο των ελληνικών κομμάτων, που θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Ήδη είχαμε την πρώτη ανακοίνωση.
Ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών, εντείνοντας την κινητοποίηση και την εκστρατεία του για να γίνει πράξη το 50/50:
 Καλεί τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να υιοθετήσουν το πανευρωπαϊκό αίτημα για μια δημοκρατική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς, με την ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο
 Καλεί τα κόμματα να συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια τους με τη μέθοδο της εναλλαγής (zipper system) λαβαίνοντας υπόψη ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια αξιολόγησης ανδρών και γυναικών
Δεν νοείται στη χώρα μας το 60% των αποφοίτων από τα Πανεπιστήμια να είναι γυναίκες, άρα να τηρούν όλα τα κριτήρια αξιοσύνης και επάρκειας, και ταυτόχρονα να αποκλείονται ή να υποεκπροσωπούνται στην πολιτική, με αποτέλεσμα η χώρα μας και η δημοκρατία να στερούνται πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο στο οποίο, μέσω της εκπαίδευσης, έχουν ήδη επενδύσει.
Επισημάνουμε ότι το σημερινό 30%, ποσοστό συμμετοχής των ελληνίδων γυναικών στο νυν Ευρωκοινοβούλιο (7 γυναίκες επί συνόλου 24 ευρωβουλευτών, που ωστόσο ανισοκατανέμεται μεταξύ των κομμάτων), είναι το υψηλότερο από το 1981. Αυτό πρέπει να είναι η αφετηρία και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε υπαναχώρηση ή μείωσή του αλλά στην περαιτέρω ενίσχυση με την υιοθέτηση της αρχής της ισορροπίας και της ισότητας.
Ο στόχος 50/50, με εναλλασσόμενη συμμετοχή των δύο φύλων στις λίστες ψηφοδελτίων των κομμάτων, είναι εφικτός για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009,ήδη εφαρμόστηκε από ελληνικό κόμμα (το ΠΑΣΟΚ) στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2004.
Η αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης απαιτεί επειγόντως βαθιές αναδιαρθρώσεις και αλλαγές. Η δημοκρατία μας χρειάζεται επειγόντως νέα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια εκπροσώπησης και οι πολιτικές αποφάσεις να αντανακλούν τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα όλων των πολιτών.
Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό και στρατηγικό πλαίσιο που να απαντά στα οξυμένα προβλήματα των πολιτών και ιδίως των γυναικών της καθημερινότητας, που είναι και τα πρώτα θύματα της πολύπλευρης κρίσης που συγκλονίζει τον κόσμο.
Θέλουμε μια δημοκρατική Ευρώπη, με ισότητα, ανανέωση, κοινωνική συνοχή, μακριά από αντιλήψεις μπερλουσκονικού τύπου, που ευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των γυναικών.
Ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών καλεί όλους-ες, άνδρες και γυναίκες και κυρίως τις νέες, να είμαστε ενεργοί πολίτες και συμμέτοχοι να συνδιαμορφώσουμε την κοινωνία που συναποτελούμε, χωρίς αποκλεισμούς, με αξιοκρατία και συνοχή.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΦΗ ΜΠΕΚΟΥ ΡΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΑΝΙΔΟΥ

Advertisement


No Responses Yet to “Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών: Να γίνει το 50%-50%”

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: