Η γέννα δεν είναι εμπόρευμα! Η γέννα είναι δικαίωμα! Η γέννα δεν είναι προνόμιο για τους πλούσιους!

15Ιολ.13

Η γέννα δεν είναι εμπόρευμα! Η γέννα είναι δικαίωμα! Η γέννα δεν είναι προνόμιο για τους πλούσιους!

Σας στέλνω το ραπόρτο της συνάντησης για δημιουργία επιτροπής κατοίκων και καμπάνιας για την πρόσβαση στον ελεύθερο και δωρεάν τοκετό. Προσθέτω στα επισυναπτόμενα και το πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο στην αναφορά του για τις έγκυες και τα παιδιά είναι απολύτως ξεκάθαρο και ρητά αναφέρει πως πρέπει να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας ανεξαρτήτως ασφαλιστικού καθεστώτος.

Σόνια Μητραλιά
Ραπόρτο της συνάντησης, που έγινε την Τέταρτη 26 Ιουνίου, 2013 στην αίθουσα του Δήμου Ζωγράφου, στην οδό Ανακρέοντος 60, στις 19μμ.

Συμμετείχαν συνολικά δέκα άτομα κυρίως από την περιοχή του Ζωγράφου που ασχολούνται με τα δημοτικά, με το κοινωνικό ιατρείο του Βύρωνα, το κίνημα «Δεν πληρώνω» της περιοχής. Επίσης συμμετείχαν άτομα από γυναικεία και μεταναστευτικά κινήματα. Προθυμία να συνεργαστούν έχουν εκφράσει ο εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος «ο Ιλισός», το Φόρουμ Μεταναστών και άλλα άτομα…

Έγινε συζήτηση για ποιο λόγο είναι επείγουσα ανάγκη να οργανώσουμε κίνημα των κατοίκων στο Ζωγράφο παρεμβαίνοντας τοπικά στα νοσοκομεία της περιοχής:

ü Επειδή η «ανθρωπιστική κρίση» βαθαίνει και δείχνει ότι ήρθε για να μείνει. Σε λίγο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε απόγνωση θα απευθύνονται στις δομές αλληλεγγύης, χωρίς τα κοινωνικά ιατρεία να μπορούν να ανταποκριθούν. Συνεπώς, πρέπει να δημιουργήσουμε δομές αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης και ταυτόχρονα να προωθήσουμε ένα κίνημα ανυπακοής εναντία στους νόμους των Μνημονίων που καταργούν την πρόσβαση στην υγεία στα νοσοκομεία και μαιευτήρια…

Προτείνουμε μια καμπάνια με θέμα «Η γέννα δεν είναι εμπόρευμα! Η γέννα είναι δικαίωμα!

Γιατί η καμπάνια;

ü Επειδή χρειάζονται μόνιμες δράσεις και δομές οργάνωσης για να φτιάξουμε συσχετισμούς δυνάμεων, για αυτό το λόγο πρέπει να μπει σε κίνηση ο ιδίως ο πληθυσμός.

ü Αποσπασματικές κινητοποιήσεις δεν αρκούν! Χρειάζεται να επεξεργαστούμε αιτήματα, χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση με τα άλλα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με Ισπανία κτλ. Χρειάζεται να φτιαχτούνε αιτήματα και να φτιαχτεί υλικό ( αφίσες, φυλλάδια κτλ.) , παρεμβάσεις στο τύπο… Με λίγα λόγια χρειάζεται πολλή και συστηματική δουλειά…

Γιατί το θέμα «Η γέννα δεν είναι εμπόρευμα! Η γέννα είναι δικαίωμα!;

ü Επειδή το ζήτημα της γέννας προκαλεί βαθειά συγκίνηση. Βάζει σε σκέψεις τον κόσμο οποίος για το πού οδηγεί η πολιτική της Τρόικας: Προς ένα είδος κοινωνικού ευγονισμού,: «O φτωχός δεν έχει λόγο ύπαρξης, άρα είναι περιττός».! ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ!!!!! Ίσως έτσι να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, να προκαλούμε αγανάκτηση και πολιτική συνείδηση.

Για αυτούς τους λογούς αποφασίσαμε:

Να φτιάξουμε μια επιτροπή εργασίας και αγώνα με σκοπό μια πρώτη δράση :
Να φτιαχτούν τα αιτήματα και το υλικό,
Να γίνει κινητοποίηση στην αυλή του Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ» το Σεπτέμβριο, με την στήριξη των κοινωνικών ιατρείων και άλλων κινημάτων.
Σκοπός: να γίνει ένα μικρό γεγονός, ίσως με δράση καλλιτεχνών έξω από το νοσοκομείο και με την παρουσία ΜΜΕ, ώστε να γίνει ορατό στην κοινή γνώμη.
Να πάει μια αντιπροσωπεία του κινήματος στην διοίκηση του νοσοκομείου για να της υποβάλλει τα αιτήματα,
Να μοιράσουμε φυλλάδια στους ασθενείς και επισκέπτες, να κάνουμε ανοιχτή συγκέντρωση για ενημέρωση του κοινού στην αυλή του νοσοκομείου, να κρεμάσουμε πανό στο νοσοκομείο,
· Ίσως να μπλοκάρουμε συμβολικά τα ταμεία.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται προετοιμασία μέσα στο καλοκαίρι με τα εξής καθήκοντα:

· Να πάρουμε επαφή με τα άλλα κινήματα, να γίνουν ραντεβού με σκοπό να εμπλέκονται άμεσα με συγκεκριμένες ευθύνες,

· Να συμμετέχουμε στην συνάντηση των αυτοδιαχειριζόμενων δομών των κοινωνικών ιατρείων ώστε να αναδείξουμε τις προτάσεις μας.

Για επαφή: «Γυναίκες για τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα»

sonia.mitralia@gmail.com, sofarmacist@hotmail.com, «Ekaterini Stypsanelli» ,

Tηλ: 693 22 95 118,

Advertisement


No Responses Yet to “Η γέννα δεν είναι εμπόρευμα! Η γέννα είναι δικαίωμα! Η γέννα δεν είναι προνόμιο για τους πλούσιους!”

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: