Επιστολή της ΓΓΙΦ προς εκπομπή Καρντάσιανς για την ενδοοικογενειακή βία

04Ιον.15

γγισοτηταςτωνφυλων

Αθήνα, 03/06/2015
Αριθ.πρωτ.:Γρ. ΓΓΙΦ/98/03-06-2015

Προς εκπομπή Καρντάσιανς

Μετά τη χθεσινή εκπομπή (02/06/2015) «Καρντάσιανς» και την αναφορά που έγινε στην ενδοοικογενειακή βία και την «απουσία» των υποστηρικτικών δομών πρόνοιας των θυμάτων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει υποστηρικτικές δομές χρηματοδοτούμενες μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για την συνέχιση και την ενίσχυση των δομών αυτών.
Συγκεκριμένα, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, στην οποία μπορούν να απευθυνθούν γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας, 40 Συμβουλευτικά Κέντρα υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, εκ των οποίων 15 υπάγονται στην Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων και λειτουργούν στις πρωτεύουσες των περιφερειών και τα υπόλοιπα 25 λειτουργούν στους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας. Επίσης, λειτουργούν 19 ξενώνες υπό την εποπτεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και 2 υπό την εποπτεία του ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης), οι οποίοι φιλοξενούν κακοποιημένες γυναίκες με τα ανήλικα παιδιά τους.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η γραμμή SOS 15900, στα 4 χρόνια λειτουργίας της, έχει δεχτεί περίπου 20.000 κλήσεις (19.481 κλήσεις) και 203 ηλεκτρονικά μηνύματα. Σε όλα τα συμβουλευτικά κέντρα παρέχονται ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική, νομική βοήθεια (σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους) και σε κάποια από αυτά, επιπλέον, συμβουλευτική απασχόλησης καθώς και συμβουλευτική σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.
Είναι σημαντικό για την ΓΓΙΦ να υπάρχει ενημέρωση, να προωθούνται οι δράσεις της δεδομένου ότι ακόμα και σήμερα η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί «ταμπού» και οι ίδιες οι γυναίκες φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και με μεγάλη μας χαρά θα συμμετείχαμε σε έναν ουσιαστικό διάλογο για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σας.

Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων
Φωτεινή Κούβελα

Advertisement


No Responses Yet to “Επιστολή της ΓΓΙΦ προς εκπομπή Καρντάσιανς για την ενδοοικογενειακή βία”

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: